Last

LAJMI I FUNDIT: Ky është 32-vjeçari që u vra sot (Foto)


Djali që i gjithë rrethi i tij e njihte si punëtor, të pa fjalë, të kulturuar dhe asnjëherë të përfshirë në probleme, mëngjesin e sotëm u gjet me p*lumb në gjoks i shtrirë në oborr të shtëpisë. Pa shenja jete.


Gazeta Express sjell rrëfimin nga Qifllaku i Rahovecit ku u gjet i v*rarë 32 vjecari.

Mister i madh është krijuar për v*rasjen e Naser Murselaj, 32 vjeç, nga fshati Qifllak i Komunës së Rahovecit. Kur dëgjon rrëfimin e familjarëve duket se kurthi është e menduar mirë nga personi që ia ka përgatitur v*rasjen Naserit. Familja d*yshon se k*rimi është kryer jashtë oborrit të shtëpisë sepse në vendin e ngjarjes (ku 32 vjeçari është gjetur i v*dekur), nuk janë parë shenja të gj*akut. Familja s’ka dëgjuar as krisma të p*lumbave.

Ekipi i Gazetës Express ka qëndruar sot në Qifllak të Rahovecit. Djali i axhës së Naserit, Xhaviti, rrëfen për ngjarjen e r*ëndë.

Në kujtim të Naserit, pranë shtëpisë së familjes Murselaj, ishin mbledhur kushërinj dhe të afërm të tjerë.

Pranë shtëpisë së v*iktimes

“Naseri u gjet në oborr i m*bytur, tani e kemi lajmëru rastin në p*olici. Në orën gjashtë të mëngjesit e kemi pa trupin, as krisma nuk kemi dëgju…as shenja në fytyrë nuk ka pas.”, thotë Xhaviti.

D*yshon se k*rimi ka mundur të ndodh në ndonjë lokacion tjetër sepse nuk janë dëgjuar krisma e as nuk janë parë shenja gj*aku në vendin ku Naseri është gjetur i v*dekur.


“P*olicia e pa se e ka një shenjë në gjoks me p*lumb. Tani thanë se ka d*yshime mos është i ardhur nga ndonjë vend tjetër se në oborr nuk paska shenja dhe gj*ak”, rrëfen Xhaviti.

Xhaviti që kishte ndenjur me Murselin mbrëmë deri në orën 20:00, shprehet i habitur se si ka mundur të ndodhë v*rasja. Pasi për personalitetin e djalit të axhës flet vetëm fjalë të mëdha.

“Probleme s’ka pas me kerkond, u kan djalë i mirë dhe punëtor. Ka punu me mbet gjallë. As s’ka pas borxhe as ngatërresa. Veç ka qeshë, kumedit në çfarë problemi me kanë ai ka qesh. Ai ju ka ikë ngatërresave. Nuk u përla me llafe me ardhë deri te konflikti i madh. Brenda katunit as në rrethinë s’kemi pas telashe”, thotë Xhaviti për Gazetën Express.

Naser Murselaj, 32 vjeç

Deri më tani as p*olicia dhe as P*rokuroria Themelore e Gjakovës, përveç se kanë konfirmuar se bëhet fjalë për v*rasje nuk kanë ndonjë d*yshim se për çfarë motivi e vranë 32 vjeçarin dhe kush e bëri këtë k*rim.

Kryeprokurori i P*rokurorisë Themelore të Gjakovës, Ali Selimaj, tha për Gazetën Express se organet e h*etuesisë po punojnë për zbardhjen e v*rasjes së Naser Murseljat duke shtuar se “është rast mjaftë i rëndë”.


Trupi i pa jetë është dërguar për o*bduksion në M*jekësinë Ligjore, ka konfirmuar p*rokuroria.

A*utopsia pritet të përfundojë deri nesër më pas t*rupi i pa jetë do t’i dorëzohet familjes për ceremoninë m*ortore.

Edhe familjarë më të largët të Naserit thanë se nuk kanë asnjë d*yshim se kush mund t’ia ketë përgatitur v*rasjen atij. Po ashtu vazhdimisht potenconin se nuk dinin gjë për motivin, mohonin kategorikisht se ai kishte mundur të ketë probleme me dikë.

“Skem asnjë d*yshim te askush, me pas d*yshim nuk rrim kështu. Edhe nëse e ke ofendu ka kesh, ka punu ka ly shtëpia”, tha një kushëri i Naserit.

14 persona u v*ranë për katër muaj në Kosovë:

Për katër muaj në Kosovë janë v*rarë 14 persona. Motivet e këtyre v*rasjeve lirisht mund të cilësohen b*anale. Mosmarrëveshje në familje, probleme me trashëgiminë e pronës, gj*akmarrje, v*jedhje, etj, janë disa nga motivet që i futën nën dhe njëmbëdhjetë burra dhe tri gra brenda kësaj periudhe të shkurtër kohore.

V*rasjet kanë ndodhur në këto komuna:

Gjilan (1 grua), Ferizaj (1 burrë), Prishtinë (1 burrë dhe 2 gra), Gjakovë (1 burrë) Suharekë (2 burra), Lipjan (1 burrë), Skenderaj (1 burrë), Prizren (1 bebe, gjinia mashkullore), Rugovë (1 burrë), Viti (1 burrë) dhe Rahovec (1 burrë).