Last

“Ngushëllime asaj nëne që nuk të pa me vello të bardhë…” 😭


Sh*përthimi i një mine në Letoni i mori jetën, duke t*rishtuar këdo që mori vesh lajmin e trishtë. Vajza nga Tropoja, 32-vjeçarja, Zarife Hasanaj humbi jetën këtë mëngjes ndërsa përballej me sfidat jo të lehta të profesionit të saj.


Nëntetarja Zarife Hasanaj, do të mbahet mend nga miqtë si një vajzë me energji që e donte jetën.

“… jam e sigurt që tashmë je engjell, sepse e tillë ishe dhe mbi tokë, prandaj ndoshta i gëzoheshe kaq shumë jetës! Ngushëllime asaj nëne që s’të pa me vello të bardhë e të gjithë familjarëve të tu! Do të të kujtoj gjithmonë ashtu plot jetë e gjallëri”, shkruan mikja e Zarifes.

Pas shp*ërthimit të një m*ine në Letoni ka humbur jetën efektivja F*orcave të A*rmatosura shqiptare, Zarife Hasanaj.

Si pasojë e sh*përthimit të mi*nës, përveç Hasanjt, të p*lagosur kanë mbetur komandanti i kontigjentit, Major Klodian Tanushi dhe rreshter Julian Kapaj.


Efektivët, pjesë e grupit xhenier për demontimin e m*inave, po marrin pjesë në misionin e NATO-s në vendin baltik për demontimin e min*ave l*uftarake.

Në një konferencë për mediat, Gjeneral Bardhyl Koçaku, shefi i Shtabit të Përgjithshëm dha detajet nga kjo ngjarje.

Deklarata e Gjeneral Bardhyl Koçaku

Një ngjarje e r*ëndë ka ndodhur mëngjesin e sotëm në Letoni, ku F*orcat tona të A*rmatosura janë përfaqësuar me një kontigjent në kuadër të misionit të NATOs “Enhanced Forëard Presence”.

Një grup i kontigjentit të asgjesimit të m*unicioneve dhe lëndëve e*ksplozive, gjatë kryerjes së detyrës së tyre, sot në ora 9.10 (ora 10.10 me orën lokale) janë d*ëmtuar nga sh*përthimi i disa m*unicioneve të papl*asura. Ngjarja ka ndodhur gjatë kryerjes së detyrave l*uftarake, në bazën e NATO-s ku ishte zhvilluar një stërvitje ushtarake e një prej aleatëve.

Nga ky sh*përthim është p*lagosur dhe më pas ka humbur jetën Nëntetare Zarife Muharrem HASANAJ. Të p*lagosur kanë mbetur komandanti i kontigjentit, Major Klodian Nikolla TANUSHI dhe Rreshter Julian Xhevat KAPAJ.

Sipas informaciomeve të deritanishme Major TANUSHI dhe Rreshter KAPAJ janë nën kujdesin maksimal të m*jekëve, në bazën Camp Adazi, në Letoni.


Për ngjarjen e sotme jemi në kontakt të vazhdueshëm me autoritetet më të larta letoneze dhe të aleatëve tanë në mision.

Në emër të F*orcave të A*rmatosura i shpreh ngushëllimet më të ndjera familjes së Nëntetares HASANAJ që humbi jetën në krye të detyrës dhe urojmë shërim të shpejtë për Major Klodian TANUSHI dhe Rreshter Julian KAPAJ.

Njëherësh, në emër të Shtabit të Përgjithshëm të F*orcave të A*rmatosura siguroj të gjithë familjarët e efektivëve tanë në Letoni se po ndjekim me vëmendjen maksimale ngjarjen që ka ndodhur. Në këtë moment të vështirë jemi pranë cdo efektivi të F*orcës së A*rmatosur në Letoni dhe kudo ku Shqipëria është e angazhuar në përmbushjen e misionit.