121 pasagjerë në bordin e aeroplanit Boeing të kompanisë AKL Airlanes janë tronditur mbrëmë. Nga këta 10 persona janë lënduar në aeroplanin që po udhëtonte nga Prishtina për në Bazel.

Turbulencat në aeroplan nisën 20 deri 25 minuta para uljes. Pas uljes së aeroplanit në pistë të gjithë të lënduarit janë dërguar për kurim në spitalin e Baselit. Arsyeja e a*ksidentimit sipas zyrtarëve të aeroportit po del të jenë turbulencat.

Por, pasagjerët që kanë qenë të pranishëm në momentin e a*ksidentit kanë thënë për të përditshmen gjermane, 20 minute, për minutat e tmerrit siç ata i quajnë.

“Isha e bindur, tani do të bie. Thoja kam frikë se do të v*des”, është rrëfyer pasagjerja nga Kosova Mirjeta Basha.

Bashkëshorti i saj, me të cilin kishte vizituar të afërmit në Prishtinë, deklaron se në aeroplan u krijua situatë kaotike.

“Të gjithë qanin, bërtitnin. Ekuipazhi na thanë që të qëndrojmë të qetë”, ka rrëfyer burri i Mirjetës i cili është njëri nga dhejtë të lënduarit që po trajtohet në spitalin e Baselit.

E në anën tjetër, Vivienne Gaskell, zëdhënëse e EuroAirport, ka konfirmuar për a*ksidentin.

“Lutju Allahut”- burri kosovar mundohet ta qetësojë gruan në i*ncidentin e tmerrshëm me aeroplan

10 persona janë l*ënduar në një fluturim i linjës Prishtinë-Basel si pasojë e turbulencave që ka pasur aeroplani.

Ndërkaq mësohet se në bordin e aeroplanit Boeing të kompanisë AKL Airlanes kanë qenë 121 pasagjerë të cilët kanë pësuar tronditje gjatë turbulencave

E një burr kosovar deri sa ishin në gjendje kritike dhe udhëtarët në bord bërtisnin ai mundohej ta qetëson gruan e tij duke i thënë “Lutju All-llahut”.

Burri ka deklaruar se se në aeroplan u krijua situatë kaotike, ku të gjithë qanin dhe bërtisnin.

“Të gjithë qanin, bërtitnin. Ekuipazhi na thanë që të qëndrojmë të qetë”, ka rrëfyer burri i Mirjetës i cili është njëri nga dhejtë të lëënduarit që po trajtohet në spitalin e Baselit.

E në anën tjetër, Vivienne Gaskell, zëdhënëse e EuroAirport, ka konfirmuar për a*ksidentin.

Ndërkaq mësohet se turbulencat në aeroplan nisën 20 deri 25 minuta para uljes. Pas uljes së aeroplanit në pistë të gjithë të lënnduarit janë dërguar për kurim në spitalin e Baselit. Arsyeja e a*ksidentimit sipas zyrtarëve të aeroportit po del të jënë turbulencat.

Pamje brenda aeroplanit të boshatisur në Bazel, çka mbeti pas tmerrit që e përjetuan pasagjerët

SHIKONI VIDEON EKSKLUZIVE KËTU

10 persona janë dërguar në qendrën spitalore të Basel-it, pasi u lënduan gjatë një fluturimi nga Prishtina për në qytetin zviceran.

Sipas pasagjeres Mirjeta Basha turbulencat e aeroplanit kanë filluar 30 minuta pas nisjes dhe problemet kanë vazhduar për disa minuta radhazi.

“Unë isha e bindur se do të rrëzohet gjithë aeroplani. Isha e frikësuar për v*dekje”, thotë Mirjeta e cila jeton në kantonin e Aaragau-s.

Tutje ajo tha se pasagjerët e tjerë kishin filluar të bërtasin dhe të qajnë.

“Disa edhe u përvëluan nga uji i nxehtë”, tha ajo.

Madje një prej personave që pësoi lëndime nga d*jegia ishe edhe burri i saj, me të cilin kishin vizituar familjarët në Prishtinë.

Ajo gjithashtu tha se pjesëtarët e ekuipazhit gjithmonë porositnin që të jenë të qetë dhe se nuk duhet të kenë frikë.

Viviene Gaskell, zëdhënësja e aeroportit ‘Euro’ konfirmoi rastin në fjalë për 20minuten, ku tha se në këtë aeroplan ishin 121 pasagjerë, kurse 10 prej tyre morën lëndime, si pasojë e turbulencave.

Ajo tha se nuk mund të japë detaje tjera dhe se për këtë duhet të qartësohet linja ajrore përgjegjëse, ‘ALK Airlines’.

Të tjerë pasagjerë deklaruan se nga turbulencat e fuqishme edhe ulëset e aeroplanit lëvizën nga vendi, ndërsa në aeroportin e Basel-it arritën në ora 21:55.


Previous Next